Alexander De Croo nieuwe voorzitter Open Vld

Alexander De Croo is verkozen tot nieuwe voorzitter van Open Vld. In de laatste ronde haalde hij ruim 2.000 stemmen meer dan Marino Keulen. De Croo volgt Guy Verhofstadt op.

kscherpenberg

De derde kandidate, Gwendolyn Rutten, was sinds vorig weekend al uit de race om het voorzitterschap. De Croo en Keulen, die de eerste ronde nipt won, voerden dan ook de hele week campagne om zoveel mogelijk Rutten-kiezers achter zich te krijgen.

34 jaar

De Croo behaalde uiteindelijk 11.676 stemmen. Oud-minister Marino Keulen wist maar 9.572 partijgenoten te charmeren.

Alexander De Croo, inderdaad de zoon van, had als running mates federaal minister Vincent Van Quickenborne en gewezen Vlaams minister Patricia Ceysens. Hij is 34 jaar oud.

Bedrijfsleven

De Croo maakte tot dusver vooral carrière in het bedrijfsleven. Zo was hij projectleider bij de prestigieuze internationale Boston Consulting Group. Drie jaar geleden riep hij met enkele anderen het technologiebedrijf Darts-ip op.

Veel politieke ervaring heeft hij net. Wel was hij al actief bij Jong VLD. Ook op regionaal heeft hij ervaring.

De Croo wil een trendbreuk en een terugkeer naar de basis van het liberalisme. Hij hamert ook op economische thema's. 'Verliezer' Marino Keulen riep zijn kiezers op om De Croo te steunen. "Samenwerking is de enige manier om verkiezingen te winnen."

Bekijk een reportage

Meer over Alexander De Croo