Vinokoerov wil Contador aan Tourzege helpen

Dopingzondaar Alexander Vinokoerov heeft op het trainingskamp van Astana in het Italiaanse Pisa zijn doelstellingen voor 2010 bekendgemaakt. De Kazakse renner wil schitteren in Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Italië en uiteraard de Ronde van Frankrijk.

kscherpenberg

De 36-jarige Vinokoerov maakte in augustus zijn comeback na een schorsing van twee jaar. De man werd betrapt op het gebruik van bloeddoping in de Tour van 2007.

Podium Giro

"Het wordt mijn eerste Giro en ik kom aan de start zonder druk", aldus Vinokoerov. "Het parcours met de vele bergritten en zonder lange tijdrit speelt niet in mijn voordeel."

"Maar ik zal het dag per dag bekijken en als ik de goeie conditie en motivatie heb, dan eindig ik misschien wel op het podium. Anders mik ik gewoon op een ritzege."

Dat hij mag starten in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Frankrijk is helemaal niet zeker. Het lijkt niet echt waarschijnlijk dat wedstrijdorganisator ASO zich zal verzoenen met een deelname van Vino. "Ik heb mijn zinnen gezet op Luik en een team als Astana moet overal mogen starten. En in de Tour de France wil ik Contador aan de eindzege helpen."