Eten bepaalt het gedrag van je kinderen

Gedrag is voor een deel genetisch bepaald en ook de opvoeding heeft een grote invloed, maar wist je dat het gedrag van je kind ook ernstig verstoord kan raken als het slechte voedingsstoffen binnenkrijgt.

mgeysmans

Smaak-, kleur- en bewaarstoffen bevatten vaak nog ingrediënten met bepaalde E-nummers, deze zijn erg schadelijk voor het kind en kunnen zorgen voor hyperkinetisch gedrag. Als ouder mijd je dus best voedingsmiddelen met deze stoffen in.

Suikerverslaafde kinderen zijn niet langer een uitzondering. Spijtig genoeg zorgt deze suikerdrang voor hoge pieken en diepe dalen in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor word je oververmoeid, nerveus en krijg je sneller huilbuien en concentratieproblemen. Bovendien zorgen suikers er ook voor dat je steeds een innerlijke stress ervaart waardoor je agressiever wordt of net wegvlucht van problemen.

Vetten

Geharde vetten, transvetzuren, en verzadigde vetten kunnen de werking van onze neurotransmitters blokkeren waardoor de concentratie en het geheugen van het kind ernstig achteruit gaat. Op termijn leidt het ook tot ernstige depressies. Probeer je kind daarom onverzadigde zachte omega 3-vetzuren te geven.

Niet te missen