Wereldkampioen Niels Albert oppermachtig in Essen

Niels Albert heeft de Grote Prijs van Rouwmoer Essen, de vierde manche om de GvA-trofee, op zijn naam geschreven. De wereldkampioen haalde het voor Sven Nys en wordt steviger leider.

kscherpenberg

Amper na een ronde zonderden vier renners zich al af van het pak. Het ging om Niels Albert, Sven Nys, de Tsjech Zdenyk Stybar en Kevin Pauwels.

Voorin was Albert duidelijk de sterkste. Hij liet zijn drie kompanen dan ook al snel in de steek. Ronde per ronde reed hij verder weg.

Osmo-berg

De wereldkampioen had het wel minder gemakkelijk met de Osmo-berg, een slijmerige helling in het parcours. Vaak moest hij voet aan grond zetten, in tegenstelling tot Kevin Pauwels die het bergje steeds erg vlot nam.

Stybar ging nog achter Albert aan, maar de kloof kon hij niet meer dichten. Nadien probeerde Belgisch kampioen Nys nog naar Albert toe te rijden. Nys kwam in de slotronde nog akelig dicht, maar Albert hield stand.

Uitslag:

1.N.Albert in 1u02'16" 2.S.Nys op 10" 3.Z.Stybar (Tsj) 32" 4.K.Pauwels 5.D.Vanthourenhout 2'03" 6.B.Aernouts 2'08" 7.R.Simunek (Tsj) 2'12" 8.E.Franzoi (Ita) 2'35" 9.T.Van den Bosch 2'41" 10.G.de Knegt (Ned) 2'51"

Meer over Niels Albert