"Ik werd gevraagd als bondscoach van Marokko"

Eric Gerets is gevraagd als bondscoach van Marokko. De Belg, momenteel trainer van Al-Hilal in Saudi-Arabië, wilde beide jobs combineren, maar stuitte daarbij op een "njet" van de voorzitter-prins.

jlenaerts

Eric Gerets vertrok vorige zomer bij Marseille om Al-Hilal te coachen. Ook in Saudi-Arabië krijgt hij veel belangstelling.

Prins

"Marokko bood me een contract voor 4.5 jaar als bondscoach. Ik heb de dubbele baan overwogen, maar dat ligt moeilijk. De prins loopt er niet warm voor", vertelde Gerets in Het Laatste Nieuws.

"Met de voorzitter-prins heb ik wel een vriend voor het leven gevonden. Hij laat ook geen gelegenheid voorbijgaan om dat te tonen. Daar horen ook dure geschenken bij. Zo gaf hij mij al eens een auto."

"Ik beklaagde me dit avontuur nog niet. Het valt vooral op hoe vriendelijk de mensen zijn. Het is wel bizar dat je nooit een vrouw ziet op een terras of in het stadion", aldus de Belg.

Contract

Al-Hilal doet het goed onder leiding van Gerets. "We wonnen de topper tegen Al-Ittihad met 5-0. Dat was echt klantenbinding. Onze fans gingen uit de bol en de bus raakte niet weg uit het stadion."

"Al-Hilal wil graag mijn contract openbreken, maar dat wil ik liever rustig bekijken. Ik ben in principe van plan mijn contract tot 2011 uit te doen", besluit Gerets.