Klacht van Germinal Beerschot tegen regering

Germinal Beerschot dient een klacht in tegen de Vlaamse regering voor “onbehoorlijk bestuur” en eist een schadevergoeding van 300.000 tot 400.000 euro. De Antwerpse voetbalclub pikt het niet dat de regering haar stadiondossier afwees.

jlenaerts

De stad Antwerpen is voorstander van een nieuw voetbalstadion op Petroleum Zuid en heeft een dossier ingediend bij de Vlaamse regering voor subsidies met het oog op het WK voetbal. Germinal Beerschot wil ook een stadion op Petroleum Zuid bouwen en heeft eveneens een aanvraag ingediend, maar de Vlaamse regering heeft het dossier van de club afgeblokt.

“Ons dossier is onontvankelijk verklaard omdat het niet gesteund wordt door het Antwerpse stadsbestuur”, zegt Patrick Vanoppen, bestuurder van Germinal Beerschot. “Daar komen ze nu mee af, terwijl we enkele weken geleden volgens diezelfde Vlaamse regering nog een van de beste dossiers hadden. Als we hadden geweten dat de steun van het stadsbestuur onontbeerlijk was, hadden we nooit zo’n dure studie laten maken.”

De voetbalclub dient een klacht in tegen de Vlaamse regering. Ze vraagt ook een schadevergoeding tussen 300.000 en 400.000 euro. Dat zijn de kosten die de club voor het dossier heeft gemaakt.

Het stadiondossier van de stad Antwerpen komt samen met die van Gent, Brugge en Genk wel in aanmerking voor Vlaamse steun. Ondertussen zijn Germinal Beerschot en de stad Antwerpen er nog steeds niet in geslaagd de handen in elkaar te slaan in dit dossier.

PVDP