Tiger Woods zet golfcarrière op pauze

Tiger Woods stopt voorlopig met golfen. De Amerikaan, die onlangs in opspraak kwam na een auto-ongeval, heeft tijd nodig om zijn relatieproblemen op te lossen.

jlenaerts

Eind vorige maand had de 33-jarige golfer een auto-ongeluk. Dat zou veroorzaakt zijn na een ruzie tussen Woods en zijn echtgenote Elin Nordegren over een buitenechtelijke affaire.

Ontrouw

Sindsdien beweren al meer dan tien vrouwen dat ze zijn minnares waren. "Ik ben me diep bewust van de pijn en ontgoocheling die ik veel mensen met mijn ontrouw bezorgd heb, niet in het minst mijn vrouw en mijn kinderen. Ik wil iedereen mijn oprechte spijt betuigen en vraag om vergiffenis. Het is misschien niet mogelijk, maar ik wil mijn uiterste best doen om de schade die ik aangericht heb te herstellen", schreef Woods op zijn website.

"Daarom heb ik besloten om me voor onbepaalde tijd uit het golfcircuit terug te trekken. Ik heb tijd nodig om een betere echtgenoot, een betere vader en een beter mens te worden. Ik vraag om begrip bij de fans, bij de PGA-tour en bij mijn tegenstanders. Daarnaast vraag ik ook om privacy, zodat mijn familie de kans krijgt dit boven te komen", besluit hij.