Gemeente laat afvalhuis opruimen

Een poetsfirma is een hele week beziggeweest om afval en rommel weg te halen uit een huis op het kruispunt van de Heiligenstraat en de Kruisherenstraat in Herderen. Een kleine 10 containers zijn volgestouwd, tot aan het dak zat het huis vol.

“De buurt kloeg herhaaldelijk over ratten, muizen en stankoverlast. Ik heb de eigenaars verschillende brieven geschreven, buiten werd een beetje opgeruimd maar voor de rest gebeurde er niets”, vertelt burgemeester Mark Vos. Onlangs werd het huis getroffen door brand, de brandweermannen stonden versteld van de enorme puinhoop. “Ik werd verwittigd door de politie. Het huis betekende een gevaar voor de openbare hygiëne en de volksgezondheid en ik kon dan ook niet anders dan optreden”, benadrukt de burgemeester.

Een poetsfirma werd ingeschakeld. “Het huis was gelukkig niet meer bewoond, dus er was geen probleem van huisvredebreuk. Alle afval is naar het containerpark overgebracht”, besluit Vos. De eigenaars van het huis wonen niet meer in Riemst. “We gaan wel de onkosten van de opruiming op hen verhalen.”

VM/CV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio