Verhuisbedrijf Louis bewaart ook uw meubels

Raoul Louis, zaakvoerder van de onderneming Verhuizingen Louis, heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwbouw en bijhorende accommodatie op de kmo-zone Molenheide in Zonhoven. De nieuwbouw staat volledig in het teken van verhuizingen en het bewaren in containers.

Het bedrijf boort op deze manier een nieuwe niche aan in de verhuiswereld.Verhuizingen Louis, met zetel in Hasselt, is in 1936 door grootvader Raoul Louis gestart als familiebedrijf. Gaandeweg specialiseerde het bedrijf zich in de verhuizing van inboedels. Vandaag is het een verhuisfirma die niet alleen nationaal, maar ook internationaal hoge ogen gooit. “Het verst dat we ooit een verhuizing hebben gerealiseerd, is Nieuw-Zeeland. Toch niet bij de deur, denk ik”, zegt een fiere Raoul Louis, de derde generatie van de familie Louis. Ook de vierde generatie, Olivier en Peggy Louis, zijn ondertussen aan de slag in het familiebedrijf.

Containers

Momenteel telt Verhuizingen Louis 12 voltijdse medewerkers. “In piekperiodes kan dat aantal makkelijk oplopen tot 16 à 20 medewerkers, onder meer via het inschakelen van betrouwbare onderaannemers.”

De nieuwbouw in Zonhoven is 1.250 vierkante meter groot en is volledig ingericht voor het opslaan van containers. Het nieuwe pand en het werken met containers voor de verhuis en de tijdelijke opslag van de inboedels blijken een schot in de roos. Waar er mogelijkheid is om 84 containers te stockeren, zijn er momenteel al een zestigtal in gebruik.

“We hebben deze stap gezet om enerzijds de concurrentie een stuk voor te zijn en anderzijds omdat dit systeem van verhuizingen tal van voordelen heeft. Ik denk dan bijvoorbeeld aan meubelstockage in onze hal zonder overladen. Dergelijke manipulatie is tot 50 procent goedkoper dan de traditionele manier van verhuizen en is uniek in Limburg”, zegt Louis. De te bewaren en te verhuizen materialen worden op die manier stof- en ongediertevrij opgeslaan. De containers kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor de opslag van archieven.

Verhuizing

Verhuizingen Louis realiseerde vorig jaar een omzet van 1 miljoen euro. Dit jaar zal die door de crisis 13 procent lager liggen. Dat zal echter geen gevolgen met zich meebrengen voor de tewerkstelling. Het is in ieder geval de bedoeling dat binnen enkele jaren het hele verhuisbedrijf van Hasselt naar Zonhoven zal...verhuizen.

Maurice VANHOYLAND

www.louis-verhuizingen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio