Ben Brebels onder de lat

Met de schorsing van Bart Peeters krijgt tweede keeper Ben Brebels vanavond op Patro zijn kans onder de lat bij OVV. Brebels (21) is jong en zegt wekelijks nog veel van Bart op te steken. Vooral de gedrevenheid die goalie etaleert is als een voorbeeld van leermeester voor de kandidaat opvoeder, die stage loopt bij de gehandicapten van Sint-Oda in Overpelt.

“Dat is ook zwaar, maar je krijgt er veel voor terug”, dixit Brebels. Hij is aan zijn derde seizoen toe bij OVV. Ben: “Voetbal is bij mijn job een ideale uitlaatklep. Ik kan altijd rekenen op de steun van vriendin Annelies!

Raad gekregen van de leermeester?

“Neen, niet echt. Op training werd er wel wat geroepen. Je kan je toch niet op elke situatie voorbereiden. Vanavond sta ik er zelf voor.”

Hoe schat Brebels de kansen van Overpelt in?

“Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden. Patro doet het de laatste weken niet zo denderend en kan de punten gebruiken. Wij verwachten ons aan een erg offensieve thuisploeg. Wij gaan ons ginds zeker niet ingraven. Ik hoop bij te dragen tot puntenwinst.”

OVERPELT: Martens en Peeters zijn geschorst. Rob Kelgtermans komt terug in de basis. Coach Meeus zet geen tweede doelman op de bank.

De kern: Brebels, Raf Plessers, Kelgtermans, Stijn Kelchtermans, Vandewalle, Dumont, Tom Plessers, Meeus, Vanhamel, Cools, Haruna, Leenaerts, Daniels, Mathias Kelchtermans, Echarki.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio