“Nood aan sturing”

Twee weken geleden ging Tongeren voor eigen publiek onderuit tegen Bocholt in de 1/8ste finale van de Beker van België. Vanavond staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar. Competitieleider Bocholt, dat bij winst wiskundig zeker is van deelname aan de play-offs, verdedigt er een voorsprong van vier punten op nummer twee Tongeren.

“Zondag volgt dan de partij tegen Aalsmeer in de BeNeliga”, voegt Koen Roggeman hier meteen aan toe. “Met een overwinning tegen de Nederlandse kampioen nemen we een optie op een ticket voor de final four. Moet kunnen, Aalsmeer heeft niet bepaald de grote vorm te pakken en verloor vorig weekend in de Nederlandse competitie tegen Bevo. Wij daarentegen geraken zo stilaan onder stoom. Van een terugkeer van Querimi, Vreven en Guccio is nog geen sprake, maar we recupereren wel Jelle Tack en Tasevski.”

Was de trainerswissel een goede zaak?

“Ik ga hier niet beweren dat Thierry Herbillon een slechte trainer is. Maar hij liet ons veel vrijheid en er was veel ruimte voor eigen initiatief. Ik denk niet dat onze groep hier mee om kon. Om Tongeren weer op de rails te krijgen, was er sturing nodig en met Schouterden is die er. Persoonlijk heb ik weinig moeite met de aanpak van de Hasselaar. Gewoon doen wat er gevraagd wordt en je hebt geen problemen.”

Hiervoor speelde je bij Sasja. Is er een verschil tussen de aanpak van coaches Jacobs en Schouterden?

“Met Sasja heb ik onder leiding van Alex Jacobs drie nationale titels en één BeNeliga-titel gepakt. En we wonnen de Limburgse handbaldagen in Nederland. Ik hoop met Schouterden hier minstens nog een nationale titel aan toe te voegen. Schouterden en Jacobs zijn beiden grootmeesters op het vlak van tactiek. Ze voeren in functie van de tegenstander heel veel tactische wissels door, maar de manier waarop ze dat doen, is totaal verschillend.”

IK


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio