“Met pijn in het hart”

Lommel - Marijn Geuens trekt zaterdag een streep onder zijn thaiboksloopbaan op het Kick- en Thaiboksgala in Lommel. De 26-jarige Lommelaar schopte het in zijn gewichtsklasse tot Belgisch kampioen in de A- en B-klasse en miste in 2005 op een haar na de Europese titel.
“Het doet pijn om afscheid te nemen”, vertelt Geuens. “Vijftien jaar lang ben ik intensief bezig geweest met deze fantastische sport. Het was een deel van mijn leven. Maar door mijn drukke job (Geuens werkt in de zaak van zijn vader die aanhangwagens produceeert, nvdr) en het aanhoudende blessureleed is het mij allemaal wat te veel geworden. De meeste jongens waartegen ik vocht trainden twee keer per dag. Dan vecht je met ongelijke wapens. Ik heb alles eens op een rijtje gezet en stoppen is de meest verstandige beslissing. Na een zware training of wedstrijd heb ik de dagen erna steeds meer moeite om in slaap te vallen door de pijn. Ik wil later nog een beetje genieten van mijn leven en niet versleten zijn binnen tien jaar.”

Is het afscheid definitief? Geuens: “Op dit moment wel. Ik blijf wel training geven en zal ook nog wel wat sparren. Ik wil mijn supporters ook bedanken voor hun jarenlange steun. Zaterdag wil ik er voor hen opnieuw staan. Ik ga alles uit de kast halen om mijn laatste kamp te winnen.”
Het Kick-en Thaiboksgala in de Soeverein start zaterdag om 19u. Er staan 23 partijen op het menu. Geuens vecht de slotmatch omstreeks 22.30u. In voorverkoop kost een ticket 20 euro, aan de kassa betaalt u 25 euro.

FrBa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio