Barcelona, Inter en Lyon stoten door in Champions League

Woensdagavond werden de laatste wedstrijden van de eerste ronde in de Champions League afgewerkt. Barcelona, Inter Milaan, Fiorentina, Lyon, Sevilla, Stuttgart, Arsenal en Olympiakos plaatsten zich voor de volgende ronde.

ssimons

In groep E wonnen Fiorentina en Lyon hun partij. Die ploegen zijn geplaatst voor de achtste finales. Liverpool komt in de Europa League terecht. Debrecen haalde 0 punten en is uitgeschakeld.

In groep F wonnen Barcelona, dat tegen Dinamo Kiev een achterstand omboog, en Inter Milaan hun partijen. Zij zijn geplaatst, Roebin Kazan mag naar de Europa League. Kiev is uitgeschakeld.

In groep G plaatsten Sevilla en Stuttgart zich. Stuttgart had geen moeite met Unirea, het won met 3-1. De basis van die zege werd in een wervelend eerste kwartier gelegd, waarin de Duitsers drie maal scoorden. Voor Unirea wacht de Europa League, Rangers zijn uitgeschakeld.

Arsenal en Olympiakos zijn in groep H de ploegen die zich plaatsen. Arsenel verloor met een B-ploeg van de Grieken. Standard mag naar de Europa League, AZ is uitgeschakeld.

Lees ook: Keeper Bolat kopt Standard naar Europa League.

Alle uitslagen:

Groep E: Liverpool - Fiorentina 1-2 Lyon - Debrecen 4-0

Groep F: Inter - Roebin Kazan 2-0 Dinamo Kiev - Barcelona 1-2

Groep G: Sevilla - Glasgow Rangers 1-0 Stuttgart - Unirea 3-1

Groep H: Olympiakos - Arsenal 1-0 Standard - AZ 1-1