Het weer voor woensdag 9 december

Donderdag kan er tot de avond van tijd tot tijd wat regen of motregen vallen. Namiddag is de kans op regen het grootst over het oosten van Limburg maar mogelijk wordt het ook tot in het westen nog af en toe nat. Het is wel nog steeds zacht met minima rond 9°C maxima tot 10°C.

rweytjens_fr

Er waait een toch wel matige wind uit westelijke richting.

Vrijdag hangen er vrij veel wolken boven Limburg en uit die bewolking kan nog af en toe wat motregen vallen. Sporadisch zijn er een paar opklaringen mogelijk. Na een zachte ochtend bereiken de maxima eerst nog een graad of 8 maar in de loop van de namiddag wordt het wat koeler. De wind waait zwak vanuit het noorden.

Zaterdag koelt het verder af. In de ochtend ligt de temperatuur net boven het vriespunt en overdag wordt het nog amper zo'n 4 tot 5°C. Het blijft vaak bewolkt met mogelijk hier en daar een winters buitje. Er waait een gure wind uit het noordoosten.

Zondagochtend zal het overal in Limburg lichtjes vriezen tot een -2°C in de Kempen. Overdag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. Een sneeuwbuitje behoort echter best tot de mogelijkheden al hoeven we niet meteen grote hoeveelheden te verwachten. De maxima komen uit rond +2 of +3°C maar de schrale noordoostenwind zal het voor het gevoel nog wat kouder maken.

Maandagochtend liggen de minima tussen -4 en -2°C. De maxima komen maar net boven het vriespunt uit. Het is meestal bewolkt met een kleine kans op wat winterse neerslag. Dat kan sneeuw of smeltende sneeuw zijn. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richting.

Dinsdag kan het in de vroege ochtend in de Kempen tot matige vorst komen. Elders in de provincie liggen de minima rond -3 of -4°C. Overdag klimt het kwik weer net boven het vriespunt uit. Het blijft wel overal droog met brede zonnige perioden en er waait een zwakke oostenwind.

Ook verderop in de week blijft het winters koud. Of het ook tot een sneeuwdek komt valt momenteel niet te voorspellen. Het blijft er wel koud genoeg voor maar of er ook neerslag zal vallen is onduidelijk, al dienen er zich wel een aantal mogelijkheden aan.

Ruben Weytjens

Niet te missen