Keeper Bolat kopt Standard naar Europa League

In de Champions League voetbal heeft Standard woensdagavond 1-1 gelijkgespeeld tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. Het was doelman Bolat die scoorde en zo de meubelen redde.

ssimons

Standard moest het stellen zonder Mangala en Carcela, die beiden geschorst waren.

Het waren de bezoekers die het eerst tot scoren kwamen. Kort voor rust zette Lens de 0-1 op de borden.

Standard kwam ook dichtbij een doelpunt: een vrije trap van Jovanovic spatte op de lat uiteen, De Camargo zag een halve omhaal om de paal stranden.

Bolat held van Standard

In de tweede helft kwamen beide ploegen lange tijd niet tot scoren. Standard leek Europees niet te gaan overwinteren, maar diep in de toegevoegde tijd kopte uitgerekend keeper Bolat, die mee was opgerukt, de gelijkmaker tegen de netten: 1-1.

Hierdoor eindigt Standard derde in groep H met 5 punten uit 6 matchen. De Luikenaars zijn uitgeschakeld in de Champions League maar mogen dankzij Bolat wel naar het vangnet van de Europa League.

Bekijk hier de reactie van Sinan Bolat:

Lees ook: Barcelona, Inter en Lyon stoten door in Champions League.

Scheidsrechter: Atkinson (Eng).

STANDARD: Bolat, Marcos, Sarr, Felipe (86' Cyriac), Mulemo, Witsel, Nicaise, De Camargo, Dalmat (81' Traoré), Jovanovic, Mbokani.

AZ ALKMAAR: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli, Mendes, Schaars, Holman (46' Martens), El Hamdaoui (91' Pelle), Dembele, Lens (73' Wernbloom).

Doelpunten: 42' Lens 0-1, 95' Bolat 1-1.

Gele kaarten: Traoré, Jaliens, Pocognoli.

Rode kaarten: Geen.