Moeskroen speelt mogelijk niet tegen Lokeren

Bij Moeskroen houden ze er serieus rekening mee dat er zaterdag niet wordt gespeeld tegen Lokeren. De minister van Sport van de Franse gemeenschap wil er echter nog alles aan doen om de club van de ondergang te redden.

jrosquin

Gisteren kwam iemand van spelersvakbond Sporta de spelers inlichten over de mogelijke scenario's. Ook werd hen gewezen op hun rechten als de club stopt. "Dan zijn alle spelers vrij om meteen bij een andere club te tekenen", zegt speler Daan Van Gijseghem. "Ik ga er vanuit dat het gedaan is, zoniet is dat bonus." Vandaag hervatten de spelers de training. Ook morgen en vrijdag wordt er geoefend.

Curator Alain Zenner zet zijn ronde voort langs de intercommunale, het stadsbestuur en de bond. Binnen de club valt te horen dat morgen een belangrijke dag is. Dan valt er mogelijk een beslissing over de speelkansen voor zaterdag.

Minister Antoine wil Moeskroen redden

Als het van André Antoine (CdH), minister van sport van de Franse gemeenschap, afhangt is de doodstrijd van Moeskroen nog niet gestreden. Hij wil er alles aan doen om Excelsior te redden.

Op Bel-RTL zei Antoine dat er nog steeds gezocht wordt naar private, en desnoods publieke overnemers. Een maand geleden zei de minister al in het Waals parlement dat hij Futurosport, de Moeskroense infrastructuur waar zo'n 600 jonge voetballers worden opgeleid, in leven wil houden.