Zulte Waregem gaat AC Milan achterna

Eersteklasser Zulte Waregem heeft het Essevee Lab opgericht. Dat is het resultaat van een werkbezoek van trainer Francky Dury aan de Italiaanse topper AC Milan. In het lab moeten de mentale én fysieke prestaties van de spelers verbeterd worden. Het is ook de bedoeling dat de blessurelast vermindert.

kscherpenberg

"Ik wil een klimaat creëren waar mijn spelers zich 100% goed in voelen. Het oog voor detail wordt steeds belangrijker. Samen met de medische staf kan ik de spelers nu maximaal opvolgen. De medewerking is groot. De spelers staan open voor de aanpak."

In het lab, afgekeken van Milan, worden twee dokters, twee kinesisten, een psycholoog, een osteopaat, een revalidatietrainer en een chiropractor tewerkgesteld. Ook een diëtist en een tandarts dragen hun steentje bij. Er is ook sprake van een samenwerking met de ziekenhuizen van Deinze en Waregem.

Psycholoog Steven op 't Roodt neemt de spelers op het mentale vlak onder handen. "Chris Makiese miste bijvoorbeeld een penalty op Standard. Een keeper kan een strafschopnemer 20 procent beïnvloeden. Daarom moet Makiese nu op stressresistentie trainen."