"Een mini-Opel kan perfect in Antwerpen"

Vakbondsafgevaardigde Rudi Kennes (ABVV) lanceert de idee om bij Opel in Antwerpen ook een ‘miniwagen’ te gaan bouwen.

jrosquin

Antwerpen moet nog tot begin januari wachten om te weten welke toekomst de autofabriek van Opel nog heeft. Eerder zijn in overleg met de Vlaamse regering al ideeën geopperd om bij Opel Belgium twee kleine terreinwagens te gaan bouwen. Die zijn aan Antwerpen destijds nog beloofd door het vroegere GM-management.

Ondertussen werkt een werkgroep van experts aan een plan om de rendabiliteit van Opel Belgium binnen het kader van de herstructurering van de autogroep te bewijzen. Rudi Kennes (foto) van het ABVV gooit er nog de idee bovenop om in Antwerpen ook een mini te gaan bouwen.

Nieuwjaarsperiode

“Waarom ook niet? Alle andere fabrieken van Opel zullen straks op volle capaciteit draaien. Bovendien zijn er elders té grote investeringen nodig om een mini op de band te zetten. In Antwerpen kan dat veel goedkoper.”

Bij Opel Belgium worden nog tot eind deze week auto’s gebouwd. Dan gaat de fabriek traditioneel dicht voor de nieuwjaarsperiode. Indien de huidige planning gerespecteerd wordt, worden er dan nog tot eind maart 2010 Astra’s gebouwd.

Marc Balduyck