Mbokani: "Ik hoop echt dat ik kan spelen"

Standard speelt vanavond misschien wel de match van het jaar. Als de Luikenaars in het Champions League-duel tegen het Nederlandse AZ een puntje pakken, overwinteren ze. Als het meezit (Olympiakos dat verliest bij Arsenal) is een verlengd verblijf op het kampioenenbal zelfs mogelijk. De fans van de landskampioen hopen alvast dat Dieumerci Mbokani tijdig fit raakt.

kscherpenberg

De Congolees sukkelt met een kuitblessure. Dinsdag kon de aanvaller een deel van de groepstraining mee afwerken.

"Ik hoop dan ook echt dat ik kan spelen", zegt Mbokani in Sud Presse. "Ik vind dat ik moet spelen, want het is belangrijk voor iedereen."

"Jammer genoeg blijf ik pijn hebben aan mijn kuit. Als ik speel tegen AZ, moet ik er toch rekening mee houden dat ik daarna meerdere weken out kan zijn. Want het is van belang dat ik de blessure toch helemaal laat genezen."

25 miljoen euro

De deelname aan de groepsfase van de Champions League kon Standard 25 miljoen euro opbrengen, zo werd na de loting eind augustus voorgerekend. Dat lijkt een realistisch cijfer. Standard rijfde tot op dit moment al een kleine 20 miljoen euro binnen. Daar komen de merchandising en de tv-gelden nog bij.

Bölöni: "Standard wil geschiedenis schrijven"

Vermoedelijke opstellingen:

Standard: Bolat, Marcos, Sarr, Ramos, Mulemo, Felipe, Witsel, Dalmat, De Camargo, Jovanovic, Mbokani Mangala en Carcela wel geschorst voor vanavond. AZ: Romero, Swerts, Moreno, Jaliens, Pocognoli, Wernbloom, Mendes, Schaars, Martens, El Hamdaoui, Dembele Scheidsrechter: Atkinson (Eng)