Het weer voor woensdag 9 december

Voormiddag blijft het overwegend droog boven Limburg al kunnen er hier en daar al wel even een paar buitjes vallen. Namiddag neemt de kans op wat nattigheid geleidelijk toe en zeker vanavond kan het al een poosje gaan regenen. Komende nacht valt er dan een flinke scheut hemelwater.

rweytjens_fr

Het positieve blijft wel van de hoge temperaturen komen: minima rond +4°C en maxima tot 10°C.

Donderdagvoormiddag is het eerst nog wisselvallig met kans op regen of een aantal buien. Geleidelijk wordt het droger, het eerst in het westen van onze provincie. Het is wel nog steeds zacht met erg hoge minima rond 10°C en overdag komt daar nog een graadje bovenop. Er waait dan een zwakke tot matige wind uit overwegend westelijke richting.

Vrijdag blijft het afgezien van een lokale bui op de meeste plaatsen droog met stilaan meer ruimte voor de zon. Na een zachte ochtend bereiken de maxima eerst nog een graad of 8 maar in de loop van de namiddag wordt het koeler. De wind waait zwak vanuit het noorden.

Zaterdag koelt het verder af. In de ochtend ligt de temperatuur net boven het vriespunt met zeker in de Kempen grondvorst. Overdag wordt het nog amper zo'n 4°C warm...of koud. Het blijft vaak bewolkt met mogelijk hier en daar een winters buitje. Er waait een gure wind uit het noordoosten.

Zondagochtend zal het overal in Limburg lichtjes vriezen tot een -2°C in de Kempen. Overdag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. Misschien valt er lokaal wel even wat winterse neerslag. De maxima komen uit rond +2 of +3°C maar de schrale noordoostenwind zal het voor het gevoel nog wat kouder maken.

Volgende week wordt het winter maar het is nog niet duidelijk of het om aanhoudend droge (stevige) vrieskou zal gaan, dan wel om een beetje kwakkelend "vuil" winterweer met soms winterse neerslag of sneeuw.

Ruben Weytjens

Niet te missen