GIMV springt Option bij

De GIMV engageert zich om voor 2,5 miljoen euro aan aandelen te kopen van Option indien dat nog nodig zou blijken. Option moet dan wel eerst bij anderen 8,5 miljoen euro vers geld hebben opgehaald.

jvangeyte

Option, dat datakaarten maakt voor draadloze communicatie, gaat voor zowat 20 miljoen euro aan aandelen uitgeven. De opbrengst zal gebruikt worden om het bedrijf te reorganiseren en om het nadien weer te laten groeien.

De reorganisatie is nodig omdat het bedrijf in een lastige periode zit. Option boekte over de eerste negen maanden van dit jaar een verlies van 25,8 miljoen euro en ook in het vierde kwartaal moet geen beterschap worden verwacht.

Option gaat daarom voor 20 miljoen euro aan vers geld ophalen via het verkopen van nieuwe aandelen. Ze zullen eerst worden aangeboden aan de huidige aandeelhouders. Topman Jan Callewaert, die persoonlijk en via zijn vennootschap Pepper 17,34% van de titels bezit, heeft al aangekondigd zijn deel te zullen opnemen.

Mocht die operatie te weinig opleveren, dan is GIMV bereid om voor 2,5 miljoen euro aan aandelen te onderschrijven. Voorwaarde is wel dat Option zelf niettemin toch voor 8,5 miljoen euro ophaalt.

JVG