STVV-speler Giel Deferm na zwaar ongeval out voor Kortrijk

Gisterenavond raakte STVV-speler Giel Deferm betrokken bij een ongeval. De auto van Deferm belandde na een aanrijding zwaar beschadigd in de gracht. De voetballer zelf kwam er met een hersenschudding van af. “Ik was helemaal van slag”, reageerde Giel Deferm gisterenavond vanop zijn ziekenhuisbed.

kscherpenberg

Het ongeval gebeurde gisterenavond rond halfzes. Giel Deferm (21) botste aan de verkeerslichten van de N3 en de Montenakenweg. Hij moest uitwijken voor een 55-jarige bestuurster die vanuit de tegengestelde richting kwam en plots voor hem de Montenakenweg insloeg. De STVV-speler knalde tegen de betreffende wagen en belandde vervolgens in de gracht.

Niet tegen Kortrijk

“Ik kwam van de training en reed richting Luik. De bestuurster sloeg onverwacht af”, aldus Deferm een paar uur na de feiten. “Ze had me niet gezien. Ik kon niet meer uitwijken. Ik raakte haar en kwam via de parking van de frituur in de gracht terecht. Gelukkig leef ik nog.”

Deferm werd net als de 55-jarige vrouw naar het ziekenhuis in Sint-Truiden gebracht met lichte verwondingen. “Blijkbaar heb ik een hersenschudding opgelopen. Ik moet een nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie. Clubdokter Jan Mievis is al bij me geweest. De match tegen Kortrijk zal ik wellicht niet halen.”

Jozef CROUGHS/Gunter SCHOOFS