Eerste buurtrestaurant Diepenbeek volgeboekt

Exact 189 Diepenbekenaren, hoofdzakelijk senioren, hebben dinsdagmiddag genoten van de eerste maaltijd in het buurtrestaurant dat voor de gelegenheid neerstreek in het ontmoetingscentrum van Rooierheide. Op het menu: tomatensoep, kipfilet met puree en champignonroomsaus en een rijstpapje achteraf.

“Onwaarschijnlijk, een bomvolle zaal voor ons debuut”, glundert schepen Frank Keunen die samen met collega Hugo Leroux mee opdient en de afwas verzorgt. “Dit is het bewijs dat we dit echt op regelmatige basis moeten doen. Bovendien is de bevolkingsgroep die hierop af is gekomen, precies degene die we wilden: de senioren die anders thuis, vaak alleen, zitten en nu in groep kunnen eten. Voeg daarbij de paar tafels van toch iets jongere mensen die gezellig mee aan schuiven en voor één keer de potten en pannen aan de kant schuiven en de mix is compleet.”

Het menu zelf spreekt de Diepenbeekse eters alleszins aan. “Het is echt lekker. Dit mogen ze wat mij betreft meer gaan doen”, lacht Marie-Thérèse Vercammen. “En het is absoluut genoeg.” “Het is bovendien gezellig en de mensen die ons bedienen, doen hun uiterste best”, geeft Constance Dekens een pluimpje aan de meer dan 20 leden van de verenigingen van Rooierheide die op post zijn. “Volgende keer kom ik zeker terug.”

Dirk JACOBS

Het volgende buurtrestaurant is op 12 januari in OC Rooierheide. Inschrijven kan tot 5 januari in de wijk en bij de dienst vrijetijd in Huis Schoofs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio