Het weer voor woensdag 9 december

Woensdagvoormiddag hangen er veel wolken boven Limburg en af en toe zou daar een beetje motregen uit kunnen vallen. Namiddag blijft het overwegend droog maar 's avonds kan het gaan regenen. Het positieve blijft wel van de hoge temperaturen komen: minima rond +4°C en maxima tot 10°C.

rweytjens_fr

Donderdagvoormiddag is het wisselvallig met regen en een aantal buien. Namiddag wordt het droger, het eerst in het westen van onze provincie. Het is wel nog steeds zacht met erg hoge minima rond 10°C en overdag komt daar nog een graadje bovenop. Er waait dan een zwakke tot matige wind uit overwegend westelijke richting.

Vrijdag blijft het afgezien van een lokale bui op de meeste plaatsen droog met stilaan meer ruimte voor de zon. Na een zachte ochtend bereiken de maxima eerst nog een graad of 8 maar in de loop van de namiddag wordt het koeler. De wind waait zwak vanuit het noorden.

Zaterdag koelt het verder af. In de ochtend schommelt de temperatuur in de buurt van het vriespunt. Overdag wordt het nog zo'n 4°C warm. Het blijft vaak bewolkt met hier en daar een bui. Er waait een gure wind uit het noordoosten.

Zondagochtend zal het in Limburg op de meeste plaatsen vriezen. Overdag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. Misschien valt er lokaal wel even wat winterse neerslag. De maxima komen uit rond 3°C maar de schrale noordoostenwind zal het voor het gevoel nog wat kouder maken.

Volgende week wordt het winters koud maar het is nog niet duidelijk of het om aanhoudend droge (stevige) vrieskou zal gaan, dan wel om een beetje kwakkelend "vuil" winterweer met soms winterse neerslag.

Ruben Weytjens

Niet te missen