&sID=BVL" width="568" height="319" style="position:relative; left:0px;" scrolling="No">

Gangsters ontkomen na overval met gijzeling

Drie gangsters zijn dinsdagavond ontsnapt aan de politie na een overval op Robberechts, een elektrozaak op de Vilvoordsesteenweg in Grimbergen. Gijs Robberechts, de 22-jarige zoon van de zaakvoerder, werd een tijdlang gegijzeld.

wverhaert

Omstreeks 18.45u stond een gewapende overvaller de zoon op te wachten toen hij het bedrijf verliet, en het alarm in werking stelde. Vrijwel meteen kreeg de overvaller versterking van twee zwaar bewapende kompanen. Die had hij opgeroepen via een walkietalkie. Daarop reden ze met een vrachtwagen het magazijn binnen, om goederen in te laden. Wat ze niet wisten, was dat hun slachtoffer erin geslaagd was om het stil alarm te activeren.

Daardoor was de politie van Grimbergen zeer snel ter plaatse met twee patrouilles. Dat is wellicht de redding geweest van Gijs Robberechts, die kon ontsnappen en door agenten meteen in veiligheid werd gebracht. Van die actie maakten de overvallers wellicht gebruik om op de vlucht te slaan.

Lange tijd ging de politie ervan uit dat de drie misdadigers zich in het gebouw hadden verschanst. Heel de omgeving werd afgezet, en boven de winkel cirkelde een politiehelikopter. Maar toen de speciale eenheden van de federale politie de elektrozaak even na 22u hadden uitgekamd, bleek dat het trio met de noorderzon verdwenen was.

Dat de politie zo snel was, hadden de overvallers duidelijk niet verwacht. Eerst probeerden ze te vluchten door een vitrine stuk te schieten, maar dat mislukte omdat het glas gewapend is. Vermoedelijk zijn ze toch kunnen vluchten door een nooduitgang.

SVH

Bekijk de reportage van vtm:

Meer over Grimbergen