Intervest verkoopt Shopping Park Olen

Intervest Retail heeft het Shopping Park Olen, dat gevestigd is op de terreinen van de vroegere zaak van Van De Ven, verkocht. De beursgenoteerde vastgoedbevak vangt er 7,2 miljoen euro voor.

jvangeyte

De ontwikkeling van de site is één lange lijdensweg geweest voor Intervest. Eerst voor het verkrijgen van de vergunningen, dan voor de commerciële ontwikkeling. De belangstelling van handelaars voor een winkel in het nieuwe park was veel lager dan verwacht. Bovendien was het verzet van de lokale middenstand hevig.

Topman Jean-Paul Sols kondigde deze zomer reeds aan dat de verdere ontwikkeling in de koelkast werd gestopt. De huurgelden waren voldoende om de rentelasten te betalen. Dat betekende dat er geen geld werd verloren, maar daarmee was ook alles gezegd.

Nu is de site dus verkocht voor 7,2 miljoen euro. Bovenop kan nog een extraatje van 1,2 miljoen euro komen indien de koper binnen de 30 maanden gebruik maakt van de plannen van Intervest Retail voor de verdere ontwikkeling van het winkelcomplex.

Wie de koper is, kan nog niet bekendgemaakt worden. Dat komt omdat meerdere partijen een voorkooprecht hebben.

JVG