thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Schouwbrand in Lanaken

In de Komveldstraat in Lanaken heeft deze middag een brand gewoed.

ssimons

Om 16.45 kwam er bij de brandweer van Maasmechelen en Maastricht een melding binnen, betreffende een binnenbrand in de Komveldstraat 54 in Lanaken. Meerdere wagens van beide korpsen gingen ter plaatse.

Ter plaatse gekomen bleek het om een schouwbrand te gaan, die snel onder controle was. De smalle straat werd voor het doorgaande verkeer afgesloten, zolang de bluswerkzaamheden duurden.

De brandweer van Maastricht, die als eerste arriveerde, bracht de onderdelen van een open haard naar buiten en maakte het rookkanaal vrij van brand.

Rond 18.00 konden de brandweerwagens terugkeren naar hun kazernes, maar er bleef één ladderwagen van de brandweer van Maastricht ter plaatse, omdat er tussen de balkenlagen smeulend vuur werd vermoed.

Bewoner met zuurstofmasker naar binnen

Erik Verhoef, de bewoner van het huis die tijdens de brandmelding niet thuis was, is zelf brandweerman in Maastricht. Toen hij ter plaatse kwam, trok hij de brandweerkleren aan en ging hij met zuurstofmasker zijn huis binnen om de schade op te nemen. Het oude huis is sinds kort van binnen geheel gerenoveerd.

Arnold Roberts

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor hbvl.be? Surf naar www.burgerreporter.be!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio