Laurent Kusé krijgt 6 maanden cel voor stalking

De Dendermondse strafrechter veroordeelde Laurent Kusé (44) uit Vrasene (Beveren) tot een celstraf van zes maanden omdat hij zijn ex en haar kinderen vanuit de gevangenis heeft gestalkt. Medegedetineerde Franklin Dirckx uit Bekkevoort werd veroordeeld tot 4 maanden cel.

wverhaert

Het assisenhof van Gent veroordeelde Laurent Kusé in 2005 tot 25 jaar opsluiting voor de moordpoging op zijn ex-vrouw Sibylle Christiaens. Hij kon niet aanvaarden dat ze hem had verlaten.

Op 29 september 2003 schoot Kusé de vrouw een kogel door het hoofd, maar ze overleefde het drama wonderwel. Later probeerde Kusé vanuit de gevangenis nog een huurmoordenaar op haar af te sturen. De openbare aanklager had 25 jaar opsluiting geëist. Het assisenhof volgde hem daarin.

Angst

"Mijn cliënte is veroordeeld tot levenslang", zei Patrick Van Lembergen, raadsman van Sibylle Christiaens, na de veroordeling tot 25 jaar cel. "Voor de rest van haar leven moet ze leven met de angst dat hij haar en de drie kinderen iets gaat aandoen."

"De enige hoop die hij nog koestert, is dat ze eraan moet. Vandaag, morgen, desnoods over 15 of 20 jaar. Wie kan haar garanderen dat hij vanuit zijn cel weer geen huurmoord op haar gaat beramen?"