Lesley Van den Broeck (16) levend teruggevonden

De politie heeft Lesley Van den Broeck levend teruggevonden. Eerder verklaarde de woordvoerder van de Antwerpse lokale politie dat het 16-jarige meisje dood was aangetroffen in een dok in Merksem.

wverhaert

Erg pijnlijk, want het politiebericht klopte niet. Een vergissing van de politie. Het lichaam dat een schipper zondagavond zag drijven, was dat van een 47-jarige vrouw. Zij stapte zelf uit het leven.

Epilepsieaanval

Vrienden en familie van Lesley Van den Broeck lazen dat maandag in de krant. De moeder van het meisje stortte in, haar tante kreeg een epilepsieaanval en tientallen familieleden en kennissen keerden halsoverkop terug van hun werk. De politie bood maandag haar verontschuldigingen aan.

Affichecampagne

Het meisje verdween vorige week maandag. "Ze was gewoon naar school gegaan in de Eethuisstraat", vertelt Birte Noens, een vriendin. "Daar volgt ze Verkoop in deeltijds onderwijs. Ik ging haar oppikken en we zouden samen eten. We sms'ten nog, maar in de loop van de namiddag was ze weg."

De familie vermoedde dat Lesley bij haar vriend in Stabroek zou verblijven. Etienne: "Maar zijn flat was plots leeg. Die jongen, iemand met een zwaar verleden, stuurde nog een berichtje naar Sandra om te zeggen dat hij niets met de verdwijning van Lesley te maken had. Donderdag belde Lesley zelf naar haar moeder. Ze zei dat alles goed met haar ging, maar Sandra had de indruk dat ze gedwongen werd dat te zeggen."

Sindsdien gaf de 16-jarige geen teken van leven meer. Moeder Sandra zette een affichecampagne op poten in Merksem en Stabroek. Dinsdag meldde de politie dat Lesley Van den Broeck levend werd teruggevonden.