Anja Daems zet aan tot klikken in Antwerps Centraal Station

In een poging de digitale kloof te dichten, hijst Anja Daems zich dinsdag met twaalf gasten in een globe op het binnenplein van het Antwerpse Centraal Station.

ikerremans

De actie die erop gericht is kansarme jongeren in contact te brengen met de digitale snelweg, werd in het leven geroepen door de onafhankelijke stichting Telenet Foundation.

"Veel kinderen hebben geen directe toegang tot computers en missen de digitale boot", luidt het daar. "Met onze steun slagen scholen erin belangrijke stappen te zetten om die groep op het ICT-traject te krijgen."

Massaal klikken

Om haar missie kracht bij te zetten, schakelt de stichting Radio2-presentatrice Anja Daems in. "Ik neem van 8 tot 20 uur plaats in een doorzichtige globe in het Antwerpse Centraal Station. Daar ontvang ik twaalf gasten."

"Met hen praat ik een uur lang over de problematiek rond de digitale kloof. Na elk gesprek wordt de verzamelde informatie op een website geplaatst. Bedoeling is dat die site tijdens onze gesprekken massaal wordt aangeklikt. Bij elke klik gaat er 2 euro naar Habbekrats, een groepering die werkt met en voor kansarme kinderen."

Minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) mocht dinsdagmorgen de spits afbijten.

www.klikmee.be