Delhaize mag beloofde PSP's van Nickelodeonactie misschien niet leveren

Duizenden klanten van Delhaize die verwoed hebben gespaard voor de gouden Nickelodeonknikkers, zijn niet meer zeker of ze nog wel kans maken op de beloofde PSP-consoles.

ksleurs

Een vzw heeft immers klacht ingediend omdat de actie onwettig zou zijn. Bij de actie kregen klanten bij elke aankoop van 20 euro een knikker met een Nickelodeonfiguur op. Er zaten ook gouden knikkers tussen die konden ingeruild worden tegen een PSP. Volgens de vzw is dit een tombola en elke tombola van een commercieel bedrijf zonder toestemming van Binnenlandse Zaken is onwettig.

"Actie niet verlengd"

Delhaize ontkent met klem dat het haar Nickelodeon-actie op 13 november 2009 zou hebben stopgezet ten gevolge van de opgestarte procedure. "De actie liep, zoals initieel gepland, tot 2 december. Delhaize heeft op geen enkel moment beslist om deze actie stop te zetten. Zolang de knikkervoorraad strekte, hebben de winkels de knikkers verdeeld onder de klanten op basis van hun aankopen. Door het aanzienlijke succes van de actie was de knikkervoorraad helaas vroeger uitgeput dan gepland", klinkt het.

"We willen onderlijnen dat de Nickelodeon-actie niet verlengd werd, zoals beweerd werd door de vzw CBS. Om de klanten de knikkers te kunnen geven waarop ze recht hebben op basis van hun aankopen van voor 2 december, hebben we opnieuw een lading knikkers besteld. Deze extra knikkers zullen beschikbaar zijn tegen februari of maart 2010."

Juridische uitspraak

"We zullen er alles aan doen om onze klanten gepast te vergoeden," zegt Liesbeth Rogiers van Delhaize. "Maar de juridische zaak loopt nog en dus kan ik daar verder niets over kwijt." Delhaize wacht de uitspraak van de Brusselse handelsrechtbank op 15 maart af.

Meer over Delhaize