Steeds meer vrouwen betalen de klusjesman in natura

De economische crisis zet aan tot creativiteit. Dat is misschien een eufemisme voor heel wat anders. Op ruilsites duiken steeds meer advertenties op van vrouwen die een dringende klus te klaren hebben, maar enkel willen en of kunnen betalen in natura.

ghouben

De Nederlandse krant De Telegraaf kwam deze nieuwe trend op het spoor. De krant diepte enkele advertenties op die niets aan de verbeelding overlaten.

"Ik zoek een klusjesman met rechterhanden... Aan mijn nieuwe huisje valt nog veel te doen... Ik heb de financiële middelen niet voor al die kosten. Kan ik je hele goede seks aanbieden als tegenprestatie? Dan handelen we het in natura af", schrijft een 36-jarige uit het Nederlandse Waddinxveen in de rubriek 'betaling in natura' op www.sexmarkt.nl.

De rubriek bevat ook advertenties van vakmannen - stukadoors, schilders, maar ook boekhouders - die niet in euro maar in natura willen afrekenen. De krant verwijst voor deze opkomende trend naar Nederlandse armoedecijfers. Vorige week meldde Centraal Bureau voor de Statistiek dat inmiddels 545.000 huishoudens in Nederland moeten rondkomen van een inkomen onder het minimumloon.

Niet te missen