Twee dagen feesten na moord op ouders

Philippe Loodts (34) uit Hasselt ging na de moord op zijn ouders twee dagen stappen met zijn vriendin Kelly Bervoets (24). Zondagavond stichtte hij brand in het huis van zijn ouders op de Andreas Vesaliuslaan nadat hij hen vrijdagochtend de schedel had ingeslagen met een stuk hout.

ikerremans

Vrijdag in de vroege ochtend was Philippe Loodts de slaapkamer van zijn ouders binnengeslopen en had hij hen het hoofd ingeslagen. Daarna trok hij twee dagen op de boemel. Met de bankkaart en in de BMW van zijn vader hing hij de grote jan uit. Hij trok met vrienden op en verbleef twee nachten met zijn vriendin uit Schoten in een hotel in Hasselt.

Lees ook: Oudermoordenaar postte op Facebook dat hij ging genieten van weekend

'Op de wii gespeeld'

Zondag trok het stelletje naar Blankenberge. ‘s Avonds ging hij een pint drinken op Winterland op het Kolonel Dusartplein in Hasselt waar hij opgebeld werd met de mededeling dat er een brand woedde in zijn huis. Een kwartier eerder had hij daar het bed van zijn ouders met benzine besprenkeld en het in brand gestoken. “We hebben het hele weekend niets aan Philippe gemerkt,” zeggen zijn vrienden.

Geldproblemen en de dreiging van zijn vader om hem uit het huis te gooien, liggen aan de basis van de dubbele moord.

KOSN/NV