"Genkspelers moeten niet naar publiek luisteren. Verloren energie"

Frank Vercauteren leidde gisteren zijn eerste training bij Racing Genk. Het werden 75 intensieve en ook luidruchtige minuten, die de kersverse coach hoopvol stemden.

ghouben

“Volgens mensen die het kunnen weten, was er al een verschil merkbaar met wat voorbij is. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor het vervolg.”

Er werd inderdaad scherp getraind. “Soms een beetje te. Ik had de jongens vrijdag, bij de eerste bespreking, verteld dat er ook op training competitie moet zijn. Ik wil gezonde agressiviteit zien. Maar ik heb sommigen zelfs moeten afremmen.”

Ook verbaal was iedereen sterk aanwezig. “Voetbal is communicatie, mekaar corrigeren. Een begrafenisstemming past niet op een voetbalveld.”

Zaterdag leek het daar nochtans sterk op. “Ik vind nochtans dat je de ploeg geen verwijt kon maken naar inzet en beleving toe.”

De fans dachten er anders over. “Ik begrijp dat mensen beginnen fluiten, als er drie passen achteruit worden gegeven. Dat is echter geen kwestie van slechte wil. Wel een bewijs van het gebrek aan vertrouwen. De spelers moeten niet te veel luisteren naar pers en publiek. Dat is nutteloze energie. Ze moeten zich focussen op hun werk.”

RCo