“Leuk als je naam daar bij staat”

Als er bij Meeuwen gescoord wordt, is de kans groot dat de naam Kevin Vanbuel daarbij geciteerd wordt. Zaterdagavond bij Thes duwde de leraar (vijfde studiejaar) uit Wijchmaal er weer twee tegen de netten. Daarmee gaf hij de verrassende zege van Meeuwen definitief gestalte.

“Ik pik elk seizoen wel mijn goaltjes mee”, zegt Vanbuel. “Minstens tien. Maar zoals Geebelen van Wellen ben ik ook niet de spits die enkele tegenstanders uitschakelt en scoort. Ook ik ben erg afhankelijk van mijn ploegmaats.”

Vorig seizoen werd Vanbuel met negentien goals topschutter bij het promoverend SK. Nu al staat zijn teller op twaalf, wat Vanbuel in de doelschuttersstand naast Radomski (Waltwilder) en Geebelen (Wellen) mee op kop brengt. “Ah ja?” reageert hij verrast. “Ik ben daar niet echt mee bezig, maar ’t is natuurlijk leuk als je naam daar bovenaan bij staat. Topschutter worden, is zeker mijn doel niet. Belangrijk is dat de ploeg goede resultaten neerzet.”

Trainers in eerste schatten nieuwkomer Meeuwen vooraf hoog in. “Is een goede ploeg”, klonk het herhaaldelijk. SK leek dat imago met een behoorlijke start (zeven op twaalf) te bevestigen, maar daarna volgde een zodanig zwakke periode dat Meeuwen op de vierdelaatste plaats terechtkwam.

“Maar de jongste weken gaat het weer goed”, zegt Vanbuel. “Wij hebben nu een reeks van tien op twaalf neergezet. Het resultaat van hard werken, want eigenlijk is er niets veranderd. Van een terugval is er eigenlijk alleen qua resultaten sprake geweest, want ook in de periode dat we weinig punten pakten, bleef ons spel goed. Herk bijvoorbeeld hebben wij de eerste helft weggespeeld, maar we verloren wel met 0-3. En zo zijn er nog matchen geweest. We zijn altijd blijven scoren - we hebben op Herk na de meeste goals gemaakt- maar we kregen er te veel binnen. De jongste weken speelt iedereen weer heel gedisciplineerd. Ik kan moeilijk voorspellen waar we gaan eindigen. Alleszins hoger dan de achtste plaats van nu. Misschien wel bij de top vijf, als ’t wat meezit.”

Jos CASTERMANS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio