Nicky Vankets opent eerste conceptstore in Hasselt

Nicky Vankets breidt zijn mode-imperium uit. Vanaf deze middag kunnen fashionliefhebbers terecht in de allereerste Nicky Vankets Store op de Hasseltse Havermarkt. “Al mijn collecties worden voor het eerst gebundeld in één winkel”, zegt de Limburgse ontwerper.

Jaarlijks ontwerpt Nicky Vankets onder meer twee bruidscollecties, drie fashioncollecties en een reeks accessoires. “Veel mensen kennen mijn ontwerpen enkel door BV’s”, vertelt Vankets. “Dankzij deze conceptstore krijgt men eindelijk een totaalbeeld van wat ik doe.”

Het plaatje van de conceptstore klopt helemaal. “Ik stond zelf in voor de inrichting”, klinkt het. “Het interieur is tegelijk strak, barok en verrassend en ligt dus in dezelfde lijn als mijn kledingcollectie. Verder is de winkel opgedeeld in vier ruimtes. Eerst komen de klanten terecht in de Men’s Lounge. Een man loopt immers niet graag door een vrouwenwinkel voor hij zijn gading vindt (lacht). De Trendy Lounge kan je vervolgens vergelijken met een hele grote kleerkast waarin je alles kan vinden wat nieuw en hip is. In het Salon de Couture ligt de klemtoon dan weer op couture en exclusiviteit. Achterin bevinden zich tot slot de Bridal Rooms, waar bruidjes in spé in alle anonimiteit de gepaste bruidsjurk kunnen passen.”

Raad

“Zelf heb ik het overigens te druk om elke dag in de winkel te staan, maar de klanten worden van ’s morgens tot ’s avonds geholpen door mijn vader. Wanneer hij iemand raad geeft, zal dat in 99 procent van de gevallen dezelfde zijn als die ik zou geven. Verder organiseren we ook enkele designer days waarop ik zelf aanwezig zal zijn.”

HDB


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio