Perfect geföhnd haar in 10 minuten

Tijdens de feestdagen wil iedereen een perfecte coupe. Heel wat vrouwen maken dan ook een kappersafspraak enkel en alleen om hun haar te laten föhnen. Via onze tips kan je nu hetzelfde resultaat thuis bekomen in enkele minuten!

mgeysmans

Vooraleer je aan het föhnen begint, moet je je haar eerst even behandelen. Fijn haar krijgt een vleugje volumizing spray, krullen worden verzorgd met een klein beetje flexibele gel en dik haar wordt beschermd met warmtebeschermende spray.

Je haar moet zo'n 95% gedroogd zijn vooraleer je met een borstel begint verder te werken. Neem daarom de kop van je föhn eraf, zodat je een breed droogoppervlak krijgt en strijk met je vingers door je haar terwijl je de föhn neerwaarts op je haar richt. Herhaal dit totdat de zijkant en achterkant van je hoofd bijna helemaal droog zijn.

Speld daarna de voorste twee centimeter haar bovenop je hoofd vast. Neem een dikke borstel, zet de kop terug op je föhn, rol de onderste haren aan de zijkant van je hoofd in de borstel en begin in een neerwaartse beweging je haar te drogen. Föhn nooit van onder naar boven, want dit maakt je haar snel statisch.

Eenmaal de zijkant en achterkant volledig droog zijn, neem je de speld uit de voorste, opgestoken haren en neem je de plukken haar vast met je ronde borstel. Trek het haar recht omhoog en blaas ze droog met de föhn. Rol je borstel vervolgens terug naar je hoofdhuid en hou deze positie enkele seconden aan. Rol de borstel weer af tot aan de uiteinden van het haar en begin opnieuw totdat de haren vooraan droog zijn. Zet de föhn daarna op koude lucht en blaas de haren een laatste keer luchtig door. Afwerken met een beetje spray en klaar is kees!

Niet te missen