Nieuw in de familie

De feestdagen zijn het geknipte moment om je nieuwe partner voor te stellen aan de gehele familie. Om alles vlot te laten verlopen, neem je best enkele voorzorgsmaatregelen.

mgeysmans

Kinderen

Wanneer je kind met een nieuwe partner thuis komt, is het voor de ouders vaak moeilijk om de nieuweling in hun hart te sluiten. Verberg je vooroordelen echter even, en zie hoe het eerste contact verloopt. Daarna kan je je bezorgdheden nog met je kind bespreken. Denk eraan dat iedereen een eerlijke kans verdient.

Ouders

Heb je zelf een nieuwe partner? Denk bij het voorstellen er dan steeds aan dat dit ook het leven van je familie beïnvloedt. Denk goed na over je relatie en of je er zeker van bent vooraleer je de grote stap zet. Ook voor je nieuwe partner is het belangrijk dat hij of zij vooraf wat weet over de familiestructuur. Zijn er bepaalde tradities, vervelende tantes of roddelzieke oma's? Zorg dat je partner op de hoogte is, zodat hij of zij niet voor verrassingen komt te staan.

Ben je zelf nieuw in de familie? Panikeer dan vooral niet. Dat extra glas wijn kan erg aanlokkelijk lijken om je zenuwen te temperen, maar denk ook aan de indruk die je dan nalaat bij de familie. Kies er daarom best voor om bob van dienst te zijn, zo krijg je meteen wat respect van de ouders van je partner. Denk er ook steeds aan om bescheiden te blijven. Hoe vol lof je ook bent over je studies, nieuwe job of vrienden, vaak komt dit verkeerd over op je nieuwe familie. Vertel wat over jezelf, maar enkel wanneer de familie er naar vraagt. Negeren ze je compleet, probeer dan via een gevatte opmerking deel te nemen aan het gesprek.

Niet te missen