Slimme tafeltips om de feestdagen te overleven

Een feestdiner nodigt uit om veel te eten. Te veel, waardoor je vaak ziek naar huis gaat en een vreselijjke nacht tegemoet gaat. She helpt je om een feestdiner gezond en wel te overleven.

mgeysmans

Ook al waan je je in een sterrenrestaurant, vergeet nooit dat genoeg genoeg is. Je overeten helpt niemand vooruit en zet een domper op de gehele avond. Luister daarom naar je lichaam en stop voordat het te laat is met eten. Heb je toch moeite met neen zeggen, eet dan iets voordat je op het diner arriveert. Wanneer je al iets in je maag hebt, zal je minder snel geneigd zijn om te schrokken.

Eet erg langzaam en kauw goed. Als gastvrouw kan je hierbij helpen door een rustig muziekje op te zetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen vanzelf trager beginnen te eten wanneer ze een rustige melodie horen. Vergeet chips, borrelnootjes en andere aperitiefhapjes zoveel mogelijk. Stel vooraf duidelijke grenzen voor jezelf. Ga je drie hapjes eten, neem die dan meteen op een bordje apart. Je zal dan minder snel geneigd zijn om meer te eten.

Zie je vooraf reeds dat er veel te veel gangen zijn voor je kleine maag? Eet dan enkel de dingen die je het allerlekkerst vindt op. Vertel de gastheer of gastvrouw dat alles overheerlijk is, maar dat je wat ruimte wil laten voor de volgende gangen.

Niet te missen