Wat doen als je ex over je roddelt?

Een scheiding is al moeilijk genoeg. Maar wat doe je als je ex plots negatief over je begint te praten tegen je kinderen?

mgeysmans

Besef eerst en vooral dat je kind je dingen in vertrouwen vertelt. Schaad dit vertrouwen niet door weg te stormen en je ex woedend op te bellen. Luister daarentegen naar je kind en vraag hem of haar hoe ze zich bij deze uitlatingen van je ex voelden.

Vertel je kinderen dat ouderen al eens boze en stomme dingen zeggen zonder dat ze het echt menen. Vertel je kind hoe het zich kan weren tegen dergelijke uitlatingen. Begint je ex nogmaals negatief over je te praten? Laat je kind dan zeggen "ik wil niet dat je zo over mijn moeder of vader spreekt".

Heeft je ex echt geen respect en begint hij of zij je in je gezicht en in het bijzijn van je kinderen af te kraken, weer je dan op een nette manier. Zeg duidelijk dat je een andere behandeling eist en dat dergelijke uitingen erg negatief zijn voor de opvoeding van de kinderen. Lukt ook dit niet, neem dan een bemiddelaar onder de arm. Deze kan je ex dan op zijn plichten wijzen.

Niet te missen