Het weer voor vrijdag 4 december

Vrijdag blijft het in Limburg op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en wolken. In het uiterste noordwesten is een bui tijdens de namiddag niet uitgesloten. De temperatuur zet opnieuw een stapje terug naar minima rond 1°C in de Kempen tot 2°C elders en maxima in de buurt van een wat frisse 5 of 6°C.

rweytjens_fr

Aan de grond zal het in de vroege ochtend op de meeste plaatsen vriezen. De wind waait zwak uit zuidelijke richting.

Zaterdag schommelen de minima rond +2 of +3°C. In de vroege ochtend is het nog droog maar al snel zal de bewolking toenemen en nog voor 9u zal het beginnen regenen vanuit het westen. In de loop van de namiddag wordt het dan weer geleidelijk droog, het eerst in het westen van onze provincie. Het wordt 's middags een graad of 8 en er waait een meestal matige tot tijdelijk zelfs vrij krachtige wind vanuit het zuiden.

Zondag wordt het weer een aantal graden zachter met minima rond 7°C en maxima tot 11°C. Opnieuw kan het periodiek wat regenen. Zoals de kaarten nu liggen is de kans op regen het grootst in de vroege ochtend en het eerste deel van de namiddag. Tussendoor is het dus ook een aantal uren droog met een paar schaarse opklaringen. Er waait dan een matige zuidenwind.

Maandag blijft het een groot deel van de dag droog maar tegen de avond verschijnen er vanuit het westen nieuwe regenwolken. Ook de zuidwestenwind zal 's avonds en in de nacht naar dinsdag flink aanspannen. Het is wel zacht met minima rond 7°C en maxima tussen 9 en 10°C.

Ook verderop volgende week blijft het zacht en wisselvallig.

Ruben Weytjens

Niet te missen