Sterk Club haalt onverhoopt punt tegen Shakhtar

Club Brugge heeft een onverwacht punt gesprokkeld in zijn poule in de Europa League tegen de Oekraïense miljoenenclub Shakhtar Donetsk. Stijnen hield de netten schoon waardoor het 0-0 bleef. Desondanks is Brugge nog niet verzekerd van de volgende ronde.

jrosquin

Blauw-zwart ging zonder al te veel ambitie naar groepsleider Shakthar, nadat het de heenmatch in Jan Breydel met zware 1-4 cijfers had verloren. Coach Adrie Koster permitteerde het zich dan ook om wat te experimenteren en spelers als Dirar, Vargas en Odjidja op de bank te laten.

Hoewel de Oekraïeners stevig van start gingen en al snel enkele kansen versierden, hielden de Bruggelingen goed stand. Stijnen had wel wat werk te verrichten, maar echte reuzekansen bleven uit. Brugge creëerde in de eerste helft zelfs ook een tweetal kansen.

Prachtkans Sonck

Ook in de tweede helft was de Uefacupwinnaar van vorig jaar de dominante ploeg en kreeg het zeker in het laatste kwart een resem kansen. Toch was het Brugge dat rond het uur dé kans op de 0-1 had. Sonck kwam plots alleen voor Pyatov, maar leek te verbaasd en miste.

Toulouse wint

Na spannende slotminuten en een reuzekans voor Lewandowski, wist Club de nul te behouden en blijft het op de tweede plaats in de groep. De troepen van Koster zullen op de laatste speeldag voldoende hebben aan een punt tegen Toulouse om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Toulouse wist immers thuis met het kleinste verschil te winnen van Partizan Belgrado, waardoor het tot op een punt nadert van Brugge.

STAND GROEP J:

1. Shakhtar 13 punten

2. Club Brugge 8

3. Toulouse 7

4. Partizan 0

Scheidsrechter: Szabo (Hon) (Sch).

SHAKHTAR DONETSK: Pyatov; Hubschmann (Kravchenko), Kucher, Rat, Fernandinho, Ilsinho, Jadson (Lewandowski), Rakitskiy, Srna, Willian, Luiz Adriano.

:CLUB BRUGGE Stijnen; Alcaraz, Donk, Hoefkens, Klukowski, Simaeys, Blondel (Odjidja), Geraerts, Perisic (Vargas), Dahmane, Sonck (Akpala).

Doelpunten: .

Gele kaarten: Srna, Simaeys, Sonck, Klukowski, Stijnen.

Rode kaarten: Geen.