Online gokken op Lotto weldra mogelijk

De Nationale Loterij zal haar diensten vanaf volgend jaar aanbieden op het internet. Vanaf begin 2010 zal legaal gokken op het internet mogelijk worden.

jrosquin

De Loterij zal proefdraaien vanaf 7 december met een proefgroep van 100 spelers. Als alles goed verloopt zal het project van start kunnen gaan op maandag 18 januari.

De Nationale Loterij belooft dat het alles in het werk zal stellen opdat er een totale kwaliteitsgarantie is op vlak van beveiliging voor de gebruikers. Zo zal er streng op worden toegezien dat er alleen meerderjarigen online gokken en worden alle verslavingsrisico's in acht genomen.

Rijksregisternummer

Via het Internet Gaming System zullen alle bestaande trekkingsspelen (Lotto, Joker, Euro Millions, Keno, Pick 3, Super Lotto en Super Joker) worden aangeboden. Spelen in groep zal nog steeds enkel mogelijk zijn via de klassieke distributiekanalen zoals de krantenwinkels.

De Nationale Loterij wil vooral een tegengewicht bieden tegen de bestaande illegale goksites en richt zich daarbij vooral op 18- tot 34-jarigen. Pas na identiteitscontrole en controle van het rijksregisternummer zal deelname mogelijk zijn.

Meer over Nationale Loterij