Deejay voor dummies

Na het succes van ‘Guitar Hero’ bij de rockers, kunnen de liefhebbers van de dance op hun beurt driftig aan de slag met ‘Dj Hero’. Waan u Tiësto in uw slaapkamer.

‘Dj Hero’ is de nieuwste telg in de razend succesvolle franchise van Activision Blizzard.

jmartynowski

Waar u bij ‘Guitar Hero’ met een nepgitaar bekende rocknummers kunt ‘naspelen’, wordt ‘Dj Hero’ geleverd met een stevige draaitafelcontroller (zie foto boven) om de dansbare mixen tot een goed einde te brengen. De controller heeft een draaischijf met daarop drie drukknoppen voor uw vingers en een apart gedeelte (links- of rechtshandig te plaatsen) met onder meer een crossfader-slider.

Het spelprincipe is hetzelfde als met de andere ‘Hero’-games. Tijdens een mix komt het erop aan om nét op tijd de juiste knoppen in te drukken of de gevraagde bewegingen (scratchen, crossfade) uit te voeren. De opdrachten scrollen u op een zwarte strook op het scherm tegemoet. Hoewel ‘DJ Hero’ geen waarheidsgetrouwe simulatie is van het echte dj-werk, geeft de game u wél het gevoel dat u de Tiësto van dienst bent in een gigantische club met een opgezweepte dansende massa. Eén van de redenen is de uitstekende muziek, grotendeels klassiekers. Van hiphop (onder meer Beastie Boys, 2Pac, 50 Cent, Afrika Bambaataa), megahits uit de elektronische dansmuziek (met Daft Punk, Benny Benassi of Paul van Dyk) tot tijdloze klassiekers van David Bowie of Queen. Al deze tracks duiken op in zeer verrassende muzikale mixcombinaties.

‘Dj Hero’ bezit voldoende uitdaging. In de meer gevorderde tracks wordt er zelfs héél wat ritmische timing en vingervlugheid gevraagd. U zult zéker een aantal keer in de fout gaan (scratchen met de vinger op de blauwe knop, het dichtst bij het middelpunt van de draaischijf is echt niet makkelijk). Een fout wordt afgestraft door het tijdelijk wegvallen van de muziek op dit spoor. Voert u uw opdrachten goed uit, dan verdient u punten en sterren, om nieuwe uitdagingen in uw dj-carrière te ontsluiten. Online kunt u het nog tegen een uitdager opnemen. ‘DJ Hero’ is een plezierige partygame.