Hoor Wii klopt daar kinderen

Een gigantische stroom Wii-games is in de winkelrekken beland. Logisch dus dat ze ook op de verlanglijstjes zullen belanden van zoete kindertjes. Helaas is niet elk Wii-spel het ook waard om in de zak van Sinterklaas te belanden en verdienen de makers eerder de roe van Zwarte Piet.

jmartynowski

Wij helpen jullie kiezen en geven meteen een hoop cadeautjes weg.

Voor de brave kindjes

Familie spellenavond 2

Gezelschapsspel spelen op de Wii? Klinkt stom, is het niet. Op de Wii krijgen die spellen toch een nieuwe dimensie. Zo moet u bij Bop It de Wii-afstandsbediening doorgeven en bepaalde bewegingen onthouden en gaat het bij Pictureka om snel een afbeelding te herkennen. U krijgt ook nog speciale versies van Vier op een rij, Dokter Bibber en Jenga. U kan mekaar uitdagen in het spel en proberen de gouden patat te winnen.

Rabbids Go Home

De Rabbids van dit spel zijn knettergek. Dat blijkt weer uit deze nieuwe titel die aan een razend tempo voorbij flitst. De rabbids willen een toren tot aan de maan bouwen. Daarvoor gaan ze op pad met een winkelkarretje dat ze helemaal volladen met allerlei prullaria. De konijnen zijn onbeschoft, kleden de mensen uit die ze tegenkomen en hebben een gebrek aan respect. En dat nog wel in het Nederlands.

Bakugan Battle Brawers

Bakugan is de nieuwe rage op de speelplaats. In dit videospel leert u hoe dit spel werkt. Spelers hebben allebei een bol die openklapt zodra hij landt op een arena. In elke bol zit een monstertje dat een bepaald aantal punten heeft. Die moeten worden opgeteld bij de punten die op een kaart staan. Wie het hoogst eindigt wint de strijd. Klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar Bakugan is wel degelijk een verslavend spelletje.

Shaun White Snowboarding

Shaun White is een van de leukste snowboard-games voor de Wii. Dat is zo omdat het spel heel makkelijk speelt en er erg goed uitziet. In deze opvolger krijgt u een aantal nieuwe tracks en dit keer is het de bedoeling om de top vijf van de wereldtop te raken. Ook nieuw is dat u uw eigen tricks kan ontwerpen als u een Wii Motion Plus-onderdeel toevoegt aan de afstandsbediening. Snowboarden kan opnieuw op het Wii Board.

My Sims Agents

James Bond op kinder-niveau. De Agents krijgen een eigen hoofdkantoor en zijn uitgerust met een set geavanceerde gadgets. Het is de bedoeling op zoek te gaan naar aanwijzingen in een aantal geheimzinnige zaken. Spelers moeten voetafdrukken volgen, sloten forceren, inbreken in computers om aan informatie te geraken. Als beloning krijgt u leuke versieringen om het hoofdkantoor op te fleuren.

Harvest Moon Tree of Tranquility

Net als bij de vorige Harvest Moon komt u op een stukje land terecht en moet dat dringend bewerkt worden. Dat wordt dus weer zaaien, harken, oogsten, koeien melken en ga zo maar door... Heel leuk is dat het spel de seizoenen en de weersomstandigheden volgt en dat u in het spel vrienden kan maken en zelfs trouwen. Wie goed oogst kan van zijn geld nieuw gereedschap kopen en stijgen op de sociale ladder.

Littlest Pet Shop

Een spel voor kleine meisjes. De spelers doen de voorbereiding voor een spetterend feest, samen met hun favoriete huisdieren. Het spel zit dus vol met dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. U kan een heleboel accessoires aanpassen, er zijn leuke minigames en een hoop avonturen in een fleurige wereld. Meisjes kunnen samen met een vriendin spelen en opdrachten uitvoeren.

Formula 1 2009

Zeer realistisch Formule 1-spel waarin u in de huid kruipt van de echte kopstukken van dit circus. En met heel realistisch bedoelen we ook heel moeilijk. Het is even oefenen voor u uw bolide zonder kleerscheuren door de bocht krijgt. Er zit wel een blits formule 1-stuur bij dit spel, maar gas geven doet u op het kleine knopje van de afstandsbediening en dat is niet altijd even subtiel te bedienen.

Drawn for Life het nieuwe hoofstuk

Dit spel is eerst gemaakt voor de DS. Het leuke van ‘Drawn for Life’ is dat u zelf voorwerpen of dingen moet tekenen om verder te raken in het spel. De mogelijkheden waren haast onbeperkt. Ook in dit Wii-spel. Alleen is tekenen met een stylus makkelijker dan met een Wii-afstandsbediening en is het spel voor de Wii knulliger. Al zullen kleine gamers dat nu net leuk vinden. Het is ook in het Nederlands.

Sim Animals Afrika

U moet de dieren in nood helpen. Eerst door hun vertrouwen te winnen en te aaien of te voederen. Daarna kan u ze ook besturen en allerlei opdrachten laten uitvoeren. Hoe verder u raakt in het spel, hoe meer wilde dieren er op de proppen komen met allerlei kwaliteiten. Zo kunnen zebra’s vruchten uit de boom stampen en olifanten droge vlaktes nat sproeien.

Super Mario Wii

Ouderwets platformspel in de Super Mario-traditie. Bij dit spel moet u alleen de knopjes van de afstandsbediening gebruiken. Het leukste onderdeel is wanneer u in team (tot vier spelers) gaat spelen. Spelers moeten mekaar helpen, maar lopen mekaar evengoed in de weg. Nieuwe items zijn de proppeller mushroom en de penguin suit. Met de ene kan u vliegen, met de andere zwemmen. Supergaaf.

Voor de stoute kindjes

Happyu Cooking Party

De hele wereld is in de ban van koken en dus kon ook een Wii-spel niet ontbreken. In deze ‘Cooking Party’ moet u het in verschillende onderdelen opnemen tegen andere spelers. Groenten snijden, in de pot roeren, pannenkoeken omhoog gooien en weer opvangen,... Wie tegen mekaar speelt, kan dat doen op een bordspel en elk deel van het bord staat voor een andere kookstijl. Helaas is het spel saai.

Academy of Champions

Een jongen krijgt een brief dat hij is toegelaten tot de voetbalacademie van legende Pele. Daar moet hij trainen, wedstrijden spelen en omgaan met klasgenoten. Eigenlijk een bijster goed idee, maar de uitwerking is zonder meer fataal. Het voetbalspel ziet er stom uit en de besturing is krakkemikkig. Het spel werkt ook met het Wii Board, en dat functioneert ook al niet spectaculair goed.

Monster 4X4 Stunt Racer

Racen in een monstertruck met gigantische wielen. Veel meer was het niet in de eerste aflevering van dit spel. In deze ‘Stunt Racer’ zijn er wat toeters en bellen toegevoegd. Zo kan u allerhande sluipwegen nemen, tegen de wand op rijden en onderweg punten verdienen door truuks te doen. Desalniettemin begint dit racespel na een uurtje al danig te vervelen en dat kan nooit de bedoeling zijn.