Oorlog kan ook mooi zijn

Na een week zijn alle verkooprecords gebroken en is het officieel: ‘Modern Warfare 2’ is het populairste entertainmentproduct in de geschiedenis. Na een intensieve test ontleden we de game van het jaar in vijf hapklare brokken.

Grafisch

jmartynowski

‘Modern Warfare 2’ is een streling voor het oog. Op dit moment kan alleen die andere topper - ‘Uncharted 2’ - wedijveren met de vlijmscherpe graphics en de vele details in het speldecor en de wapens. De ontwikkelaars maakten tevens handig gebruik van dynamisch licht om sfeer toe te voegen. Met succes.

Shockmoment Voor u de singleplayercampagne van ‘Modern Warfare 2’ kunt spelen krijgt u twee keer de vraag of u ook de gruwelijke scènes wilt zien. Dat is niet zomaar. In het level ‘No Russian’ begeleidt u tijdens een undercoveroperatie een groep terroristen die op de luchthaven van Moskou tientallen burgers doodschieten. De terroristen uitschakelen is geen optie, want dan wordt u zelf neergekogeld. Als gamer zit er niks anders op dan de brute slachtpartij passief te ondergaan. Aardig detail: uit reacties op internetforums blijkt dat de meeste gamers niet meedoen aan de slachtpartij.

Variatie Net als in de eerste ‘Modern Warfare’ wordt de speler op de meest uiteenlopende locaties gedropt. In dit geval zijn dat een Russische goelag, de sloppenwijken van Rio de Janeiro, een tot raketbasis omgebouwde boortoren of het in puin geschoten Witte Huis in Washington DC.

Multiplayer Een geoefende speler schiet zich op minder dan 6 uurtjes door de singleplayercampagne. Maar het is de uitgebreide multiplayer waarvoor de meeste spelers deze game kopen. Naast de traditionele multiplayertypes is er ook een Spec-Op Mode: tactische missies die u alleen of in teamverband kunt afwerken.

Coole wapens Liefhebbers van virtuele vuurkracht kunnen hun hartje ophalen. Knallen kan met zowat elk bestaand machinegeweer. Daarnaast kunt u ook met behulp van een videocameraatje een explosieve drone afsturen op de vijand. Spectaculair.