Gordon Brown opnieuw in de fout met condoleancebrief

De Britse eerste minster Gordon Brown heeft nog maar eens geblunderd met een condoleancebrief. Deze keer betuigde hij zijn medeleven aan de nabestaanden van een in Afghanistan gesneuvelde soldaat, maar wel twee jaar na de feiten.

kscherpenberg

De 21-jarige Jack Sadler liet eind 2007 het leven bij een explosie in de provincie Helmand. Twee weken geleden ontving zijn vader een handgeschreven rouwbrief van Brown.

Bij de brief zat nog een ander papiertje met daarop de excuses van een medewerker van Brown. Die beweerde dat de condoleancebrief er zo laat kwam door een administratieve fout.

Hulpje

"Dit is toch niet goed? Bijna twee jaar later en zelfs nog geen excuus van de premier zelf, enkel van zijn hulpje", aldus papa Sadler op de BBC-radio. "Het laat zien hoe de huidige regering over onze soldaten denkt."

Een maand geleden verstuurde Brown een rouwbrief waarin hij de naam van de gesneuvelde verkeerd had geschreven. Hij zei dat die fout te wijten was aan zijn slechtziendheid. De premier heeft een slecht rechteroog door een ongeval dat hij als kind had tijdens een rugbywedstrijd.

Meer over Afghanistan