Tom Boonen en co voor goede doel in veldrit Mol

Dat wegrenners het hart op de juiste plaats hebben, wordt zaterdag in Mol onderstreept. Aan het Zilvermeer voert Tom Boonen een rist collega’s aan, dat voor de gelegenheid van werkterrein wisselt. De wegfiets wordt geruild voor een veldrit-exemplaar, de opbrengst van het evenement gaat naar de vzw Move to Improve.

kscherpenberg

"Wie er zal winnen? Echt geen idee. Ik kan er geen zinnig woord over kwijt", aldus Boonen. "Op de weg ken je ieders capaciteiten, maar in het veld wordt dat tasten in het duister. Zelf heb ik in mijn leven maar twee crossen gereden."

"Het schrikt me niet af, verre van. Maar ik zit nog maar drie weken weer op de fiets", gaat de gewezen wereldkampioen verder. "Onvoldoende voor een zware cross. Het wordt bloed spuwen, maar dat mag wel voor het goede doel, vind ik."

Saxo Bank

Tom Boonen en Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters zijn de drijvende krachten achter de cross. Onder meer Filippo Pozzato, Alessandro Ballan en Stijn Devolder doen mee in Mol.

Toppers als Fabian Cancellara en de broertjes Schleck zijn er helaas niet bij. Zij zijn met hun team Saxo Bank op stage.

Wilfried Peeters rekent zaterdag op minimaal 5.000 toeschouwers. “Als deze eerste editie meevalt, sluit ik een vervolg niet uit”, zegt de ploegleider van Boonen

Meer over Tom Boonen