Het weer voor donderdag 3 december

Vandaag is er heel de dag kans op wat regen of enkele buien, al kan het ook wel eens een paar uur droog blijven. De kans op buien vergroot in het tweede deel van de namiddag en vanavond. Het is zachter dan de voorbije dagen met maxima tot 10 of lokaal zelfs 11°C.

rweytjens_fr

Er waait een matige wind uit zuidelijke richting.

Vrijdag blijft het in Limburg op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en wolken. In het uiterste noordwesten is een bui tijdens de namiddag niet uitgesloten. De temperatuur zet opnieuw een stapje terug naar minima rond 1°C in de Kempen tot 2°C elders en maxima in de buurt van 7°C. Aan de grond zal het in de vroege ochtend op de meeste plaatsen vriezen. De wind waait dan zwak uit zuidelijke richting.

Zaterdag liggen de minima in thermometerhut net boven het vriespunt en aan de grond zal het lichtjes vriezen. 's Ochtends is het eerst nog droog met opklaringen maar al snel zal de bewolking toenemen en nog voor 10u zal het beginnen regenen vanuit het westen. In de loop van de namiddag wordt het dan weer geleidelijk droog, het eerst in het westen van onze provincie. Het wordt 's middags een graad of 7 en er waait een meestal matige tot tijdelijk zelfs vrij krachtige wind vanuit het zuiden.

Zondag wordt het weer een aantal graden zachter met minima rond 7°C en maxima tot 10°C. Opnieuw kan het periodiek wat regenen. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas. Er waait dan een matige zuidenwind.

Ook begin volgende week blijft het zacht en wisselvallig. Winterweer hoeven we de eerste 10 dagen alvast niet te verwachten. Zelfs in de Alpen stijgt de dooigrens volgende week weer tot rond of boven de 2000m.

Ruben Weytjens

Niet te missen