Denier zaterdag op de bank bij Genk

Pierre Denier zit zaterdag tegen Westerlo meer dan waarschijnlijk op de bank als hoofdcoach van RC Genk. “Behoudens een mirakel is Pierre Denier onze hoofdcoach tegen Westerlo, dat heb ik hem ook al verteld”, aldus algemeen directeur Dirk Degraen.

kscherpenberg

Geen goed teken voor RC Genk, dat voorlopig maar geen opvolger vindt voor Vanhaezebrouck. De gisteren gevoerde gesprekken gingen niet in de goede richting. “Er is nog veel werk voor de boeg”, bevestigt Degraen. “Want er is nog geen zicht op een doorbraak.”

Trond Sollied laat zich niet opjagen en neemt zijn tijd om te beslissen, dat is geweten. Of de Noor na gisteren mag afgevoerd worden als nummer één op het Genkse lijstje trainers, wilde Degraen niet gezegd hebben. “Ik heb nooit over een lijstje gesproken, dus kan er ook niemand afvallen.” Pierre Denier weet dus waar hij aan toe is. “Ik had er al van in het begin rekening mee gehouden dat ik op de bank zou zitten”, aldus Denier. “Ook als de nieuwe coach wel gevonden was geworden, zou ik de trainer toch moeten bijstaan, want hij zou de groep niet zo goed kennen.”

Denier zal nu zelf knopen moeten doorhakken. “Ik heb al iets in mijn hoofd”, zegt hij. “Maar pas zaterdag zal ik de spelers op de hoogte brengen. Stel dat er toch nog een trainer gevonden zou worden. Nu, ik zal sowieso mee zeggenschap hebben over onze manier van spelen tegen Westerlo, want ik ben er al heel de week mee bezig.”

KrLi/EDG